22 Temmuz 2015 Çarşamba

Tohum Kartları

Greenpeace verilerine göre yeryüzünde her 2 saniyede bir futbol sahası büyüklüğünde orman arazisi yok oluyor. Bu gidişle çocuklarımız yakın gelecekte yeşili, ağaçları, ormanları yalnızca resimlerde, eski kayıtlarda görecek  ya da dünyada son kalan ağaca turistik geziler düzenleyecekler. Bu bir felaket senaryosu, çok karamsar bir düşünce gibi gelebilir; ancak her sene kesilip yakıldıktan sonra sanayi, turizm veya maden arazisine dönüştürülen orman arazileri bize bu gerçeğin yakın bir gelecekte karşımıza çıkacak korkunç bir sorun olduğunu gösteriyor.  

Çok geç olmadan her insan, her kurum ve kuruluş  doğayla ilgili yıkıcı faaliyetleri bırakıp yeşili artırıcı eylemler içerisine girmek zorundadır. Hatırlayalım bir Kızıldereli sözünde Doğa, bize dedelerimizden kalan bir miras değil, torunlarımıza bırakacağımız bir emanettir.” denmektedir. Ev Tekstil Pazarı  olarak bunun bilincinde ve üstümüze düşen görevin farkındayız ve çocuklarımıza daha yeşil bir dünya bırakmak için çalışmaya başladık bile. Ev Tekstil Pazarı’ndan alışveriş yapan herkese tohum kartı gönderiyoruz. Tohum kartında, farklı 12 çeşit çiçek ve mavi ladin ağacı tohumu bulunmaktadır. Bu tohum kartları nemli toprağa gömüldükten kısa bir süre sonra üzerindeki kart toprakta kolayca ayrışacaktır. Toprağın bereketli ellerine düşen tohumlar da  yeşerip boy boy ağaca ve renk renk çiçeğe dönüşecektir.
Biz Ev Tekstil Pazarı olarak daha yeşil bir gelecek için kolları sıvadık. Ev Tekstil Pazarı’ndan alışveriş yaparak daha yaşanabilir bir dünya için siz de katkıda bulunabilirsiniz.
Ev Tekstil Pazarı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder